Hoe verzorg je je diamantgids?

Voor altijd gidsen

Diamanten kunnen zo oud zijn als de aarde zelf en zijn een van de moeilijkste edelstenen op aarde, maar ze moeten nog steeds worden gekoesterd en verzorgd om ze sprankelend te houden. We hebben enkele van de beste tips en trucs samengesteld om voor uw diamanten sieraden te zorgen en ervoor te zorgen dat het voor altijd blijft stralen.

Houd uw diamanten sieraden sprankelend

Vanaf het moment dat het werd ontdekt, is een diamant op een ongelooflijke ontdekkingsreis geweest en minder dan 1% van de diamanten in de wereld komt in aanmerking om een ​​Forevermark-diamant te worden. Om uw diamanten sieraden sprankelend te houden, is het belangrijk om hetzelfde niveau van diamantverzorging uit te breiden dat past bij experts en meester-ambachtslieden. Omdat de liefde die je diamant symboliseert, uniek is en moet worden gevoed, moet de kenmerkende schittering van je diamant worden verzorgd.

Bescherming van uw diamanten juwelen

Uw diamanten sieraden kunnen worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën of schurende oplossingen. Of het nu gaat om parfum, zonnebrandcrème aan te brengen, af te wassen of gewoon haarspray te gebruiken, deze chemicaliën kunnen metalen instellingen aantasten of dof maken. Het is soms het beste om uw sieraden te verwijderen of beschermende kleding te dragen.

Omgaan met uw diamanten ring

In het bijzonder bij het verwijderen van ringen, moet u er altijd voor zorgen dat u het bij de band oppakt, niet bij de steen of instelling. Dit zal helpen om de diamant veilig in zijn omgeving te houden en voorkomt dat natuurlijke oliën van uw handen zich rond de steen opbouwen.

Uw diamanten juwelen bewaren

Vanwege hun natuurlijke hardheid kunnen diamanten andere edelstenen, metalen en zelfs andere diamanten beschadigen. Om de beste zorg voor de diamantkwaliteit te behouden, is het altijd het beste om het apart van uw andere sieraden op te slaan als u uw diamanten sieraden wilt afnemen.

Bewaar uw diamanten sieraden waar mogelijk altijd correct in de doos. Als alternatief kunt u uw diamanten sieraden in afzonderlijke zachte stoffen zakjes bewaren om ze ook te beschermen tegen schade.
Het is belangrijk om uw juwelendoos te beschermen zodat deze uw diamant veilig kan blijven houden. We raden u aan uw juwelendoos op een droge, koele en veilige locatie te bewaren.

Houd uw diamanten sieraden veilig

Vanaf het moment dat u het ontvangt, bevat uw diamant een leven lang herinneringen en dromen.
Hoewel niets de sentimentele waarde van uw diamanten juwelen kan vervangen, kunt u de monetaire waarde ervan beschermen door deze te verzekeren (Link naar DER-certificatiepagina) tegen verlies, diefstal of beschadiging.
Veel verzekeraars bieden specifieke verzekeringspolissen voor sieraden, die veel voordelen bieden boven andere soorten dekking.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *