15 verbazingwekkende feiten over diamanten

Om deze oogverblindende edelstenen te vieren, hebben we interessante feiten en stukjes over de oorsprong en geschiedenis van diamanten verzameld:

1. De oude Romeinen en Grieken geloofden dat diamanten tranen waren, gehuild door de goden of splinters van vallende sterren, en de Romeinen geloofden dat Cupido’s pijlen getipt waren met diamanten (misschien de vroegste associatie tussen diamanten en romantische liefde).

2.Diamanten zijn miljarden jaren oud – in sommige gevallen meer dan drie miljard jaar oud.

3. Diamanten vormen ongeveer 100 mijl onder de grond en zijn door diepe vulkaanuitbarstingen naar het aardoppervlak gedragen.

4.Diamanten zijn gemaakt van een enkel element – ze zijn bijna 100% koolstof. Onder de enorme hitte en druk ver onder het aardoppervlak binden de koolstofatomen op een unieke manier die resulteert in de prachtige en zeldzame kristallijne structuur van diamanten.

5.Het woord diamant is afgeleid van het Griekse woord ‘adamas’, wat onoverwinnelijk of onverwoestbaar betekent. Dat is logisch omdat …

 

6. diamanten zijn de zeer moeilijkste natuurlijke stof. Het enige dat een diamant kan krassen is een andere diamant.

7.Diamanten worden al duizenden jaren gewaardeerd en begeerd. Er zijn aanwijzingen dat diamanten al in de vierde eeuw voor Christus in India werden verzameld en verhandeld. In de eerste eeuw na Christus wordt de Romeinse natuuronderzoeker Plinius gezegd: “Diamant is de meest waardevolle, niet alleen van edelstenen, maar van alle dingen in deze wereld.”

8. Oude hindoes gebruikten diamanten in de ogen van toegewijde beelden en geloofden dat een diamant zijn drager tegen gevaar kon beschermen.

9. Vele oude culturen geloofden dat diamanten de drager kracht en moed gaven tijdens de strijd, en sommige koningen droegen diamanten op hun wapenrusting terwijl zij de strijd aanreden.

10. Tijdens de middeleeuwen werd gedacht dat diamanten genezende eigenschappen hebben die aandoeningen kunnen genezen, variërend van vermoeidheid tot psychische aandoeningen.

11.De landen die de belangrijkste bronnen van diamanten zijn, zijn in de loop van de tijd veranderd. India was ’s werelds oorspronkelijke bron van diamanten, beginnend in de jaren 1400 toen Indiase diamanten werden verkocht in Venetië en andere Europese handelscentra. Toen in de jaren 1700 de diamantvoorraden in India daalden en Brazilië de belangrijkste bron van diamanten ter wereld werd, tot het einde van de 19e eeuw toen een enorme diamantreserve werd ontdekt in Zuid-Afrika.

12. De grootste diamant die ooit is ontdekt, werd de Cullinan-diamant genoemd en woog een verbazingwekkende 3106 karaat of 1,33 pond. Ontdekt in 1905 in Zuid-Afrika, de eigenaar van de mijn en de Zuid-Afrikaanse leiders schonken de diamant aan koning Edward. De Cullinan werd uiteindelijk in negen grote en 100 kleinere diamanten gesneden, en de drie grootste hiervan zijn te zien in de Tower of London als onderdeel van de kroonjuwelen.

13.Het eerste bekende gebruik van een diamanten verlovingsring vond plaats in 1477, toen aartshertog Maxmillian van Oostenrijk Maria van Bourgondië een gouden ring gaf met een M gespeld in diamanten.

14. Labeldiamanten hebben dezelfde fysische, chemische en optische eigenschappen als gedolven diamanten. Het zijn duurzame diamanten met een minimale impact op het milieu. Ontdek de verzameling lab-diamanten van Brilliant Earth.

15.De meest verbluffende feiten van diamant: Wetenschappers hebben een planeet ontdekt waarvan ze denken dat die grotendeels uit koolstof bestaat en een derde pure diamant is!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *